Google

SPBO-Masters verzamelen medailles op BK/PK

Written on:maart 14, 2016
Comments are closed

Afgelopen weekend stond het BK indoor voor Masters op het programma en onze vier deelnemende Spartanen kwamen met heel wat eremetaal huiswaarts.
Het was spurttrainer Johan Permentier die de debatten mocht openen en die in de 60m horden als derde finishte in 9”80. Daarmee pakte hij niet enkel Belgisch brons maar ook de provinciale titel bij de M35.
Een quasi gelijkaardig scenario voor Koen Spiessens (M40). Na zijn 13”27 in de 60mH lag er voor hem eveneens een bronzen plak te wachten. Jammer genoeg was hij slechts de tweede Antwerpenaar waardoor hij geen provinciaal plakje kreeg.
Man van vele oorlogen, Pierre Van Assche (M70), startte ondanks een knieblessure na zijn BK veldlopen toch in de 400m. Pierre klokte een mooie 77”31 wat goed was voor BK-zilver én een provinciale titel. Ook voor Johan werd het zilver maar dan in het hinkstapspringen. Met 10m98 deed geen enkele Antwerpenaar beter en kroonde hij zich tot provinciaal kampioen.

In de namiddag werd traditioneel de 1500m gelopen en daar kwamen 3 clubgenoten in actie. Koen mocht een tweede keer aantreden en met 5’07”26 legde hij beslag op de zesde plaats en werd hij tweede in de provincie.
Stein Michiels (M60) liep eveneens dit halve fondnummer en finishte in 5’32”44 oftewel als derde binnen zijn leeftijdscategorie. Een bronzen medaille voor Stein opgesmukt met provinciaal goud én een clubrecord.
Pierre tenslotte rekende vlotjes af met zijn tegenstander en werd met 5’53”12 Belgisch en provinciaal kampioen.

Een mooi einde van een productieve dag voor onze club. Eindtotaal is één keer goud, tweemaal zilver, driemaal brons op het BK en vijf provinciale titels en twee tweede plaatsen. Onze Masters zijn duidelijk klaar voor de zomer!

Previous post:

Next post: