Google

KVV cadetten en scholieren indoor: De scholierensprint is van ons!

Written on:januari 24, 2017
Comments are closed

Met maar liefst 8 SPBO-atleten die geselecteerd waren voor het KVV cadetten en scholieren indoor vestigde onze club alweer een record 🙂 En wie dacht dat ze gewoon een figurantenrol zouden vertolken kwamen bedrogen uit want vooral de scholieren bewezen dat ze absolute top zijn in Vlaanderen!

Traditioneel begint het KVV met de reeksen van de 60m. Meteen kwamen 6 van onze 8 jongens in actie. Een licht geblesseerde Arne Wauters mocht de debatten openen en klokte 8”29. Eerder dit seizoen kwam hij al tot 8”13. Eerstejaars Kevin Haeck was nog wat onder de indruk van de omstandigheden en liep 8”47 terwijl hij een week eerder nog 8”25 haalde. Voor Timo De Grande werd het wel een record want nooit eerder liep hij sneller dan zijn 8”03 vandaag. Hij hoopt op een selectie voor het BK om dan onder de 8 seconden te duiken. Bij de scholieren eveneens drie 60m-lopers. Siemen kon na zijn sterke start niet volledig doortrekken en finishte in 7”86. Daan Fostier en Thomas Van Hemelrijk mochten samen lopen en werden respectievelijk tweede en derde in de reeks met 7”44 (een persoonlijk record) en 7”58. Even later volgde het verlossende nieuws dat Daan ook finale mocht lopen! Voor SPBO is het de eerste Vlaamse indoorfinale op een zuiver sprintnummer sinds 2006!

Alle SPBO-supporters stonden recht op de banken toen Daan even later in die finale aantrad. Na een aarzelende start kwam hij nog sterk opzetten en finishte uiteindelijk zesde in opnieuw 7”44. Daan werd dan ook ontvangen als een ware held!

In de namiddag was het de beurt aan cadet Stef Keppens die voor de niet-traditionele dubbel 400m en hinkstap koos. In beide disciplines slaagde hij er in om een nieuw persoonlijk record neer te zetten. Na een geslaagde reeks 400m klokte hij 63”00 en in het hinkstapspringen werd hij zevende van heel Vlaanderen met 10m03.

Als laatste nummer van de dag stond de 200m gepland. Cadet Billi Szapinszky kwam al tijdens de eerste reeks in actie en won overtuigend in 25”84. Een serieuze verbetering want op het PK liep hij al een sterke 26”23. Arne kon met zijn pijnlijke quadriceps niet voluit gaan en haalde 26”43. Het grote feest moest dan nog beginnen want onze scholieren zouden bewijzen dat ze in de 200m absoluut tot de allerbesten behoren. Daan en Siemen mochten naast elkaar lopen en dat inspireerde hen. Allebei verbraken ze hun persoonlijk record. Siemen deed het zuinig want zijn 24”29 is drie honderdsten sneller dan eerder. Hij werd uiteindelijk twaalfde van alle deelnemers en maakte nog een gracieuze val vlak voorbij de finish. Daan, die eerder al 24”21 liep, verpulverde met reekswinst zijn vorige tijd en haalde 23”73 oftewel de 5de tijd in Vlaanderen. Thomas, die een reeks later in actie kwam, vond dat nog niet voldoende en won in een ijzersterke 23”61. Slechts drie atleten zouden uiteindelijk beter doen en Thomas kreeg de ondankbare vierde plaats toegewezen. Vierde, vijfde en twaalfde van Vlaanderen…dat belooft voor de estafette 🙂

KVV cad-sch