Google

Indoor Jeugd Gent en Veldloop Stekene

Written on:december 10, 2012
Comments are closed

Naar goede gewoonte wordt er in atletiekland niet lang gerust. Terwijl de schoolgaande jeugd examens studeert trokken 2 jeugdtrainers zaterdag naar Gent voor een jeugdmeeting. De opkomst viel enigszins tegen met enkel pupil Gerben Dehertogh en miniemen Jana en Branko Spiessens. De prestaties daarentegen waren wel om naar huis over te schrijven.

Gerben zette en nieuwe besttijd neer in de 60m horden (12″07), daarmee werd hij ook knap 5de. In het hoogspringen pakte hij de 7de plaats met 1.15m, bij het kogelstoten viel de kogel pas na 7.39m, goed voor de 8ste plaats. In de 60m vlak ten slotte liep hij 9″26, iets boven zijn persoonlijk record en wederom goed voor een 7de plaats.

Toen de wedstrijden van Gerben bijna afgelopen waren kwamen Jana en Branko Spiessens nog toe in Gent, zij liepen een 150m als voorbereiding op de cross van Stekene zondag. Branko waagde zich ook nog aan de 1000m. Branko mocht de spits afbijten en liep een knappe 23″71, hier liet hij nog een heel aantal andere jongens achter zich. Jana liep iets langer over de 150m: 24″45, maar ook zij liet nog enkele meisjes achter zich. Beide resultaten zijn trouwens ook nog goed voor nieuwe clubrecords, net als de 1000m uitslag die Branko liep, de te kloppen tijd bedraagt 4’10″33.

Zondag stond dan alweer de cross van Stekene op ons programma: bij de benjamins noteerden we 10 deelnemers en mochten we eenmaal juichen voor het podium (Wout Degrande), Ine Borry en Sverre Van Houcke werden hier ook nog knap 5de. De pupillen volgende met 3 deelnemers en 2 podia (Thomas Borry en Remco Hofmans). Allemaal haalden ze de zilver medaille. Er waren ook 4 miniemen. Daarna strooiden de examens wellicht wat roet in de opkomst van de spartanen. Vanessa Vermeir nam wel nog deel bij de cadetten meisjes. Maar daarna was het wachten tot de senioren en masters zich ‘in de regen’ van hun beste kant lieten zijn.

Benieuwd wat zij (en de nog niet vernoemde jeugdleden) nog presteerden? Lees dan het volledige verslag (dat zal deze week nog verschijnen).

Ouders of leden die nog mooie foto’s zouden hebben van de veldloop mogen deze steeds mailen naar Liesl: liesl.van.barel@spartabornem.be zodat deze ook nog aan het verslag kunnen worden toegevoegd.

Graag tot op de crosscup in Brussel of cross in Gierle op zondag 23 december.