Google

Terugblik op winter 2014-2015

Written on:maart 28, 2015
Comments are closed

Elk jaar wordt opnieuw gezegd dat een seizoen niet te overtreffen valt en dan zijn er toch weer heel wat atleten die ons verbazen.

Ook weer zo dit winterseizoen.

Het is onmogelijk om al deze hoogtepunten opnieuw op te sommen. Toch ondernemen we een kleine poging om enkele van de belangrijkste momenten op te sommen.

Om te beginnen moet vermeld worden dat een hoogtepunt voor iedereen anders is: een nieuw record, een nieuw clubrecord, een medaille op PK, Vlaams of Belgisch kampioenschap, een mooie uitslag of medaille op een veldloop,… voor ieder kan het behalen van deze zaken een hoogtepunt geweest zijn tijdens het voorbije seizoen.

Veldlopen:
Er stonden dit jaar weer heel wat zondagen in het teken van ploeteren in het veld. Het is onmogelijk om alle medailles en ereplaatsen opnieuw op te sommen omdat het er zoveel waren!
Vooral de eigen organisatie blijft elk jaar een hoogtepunt met naast de trouwe lopers ook eens de minder competitief ingestelde atleten aan de start. Traditioneel volgt meteen erna ook het PK veldlopen, waar ook dit jaar weer enkele podia mochten worden beklommen.
We sloten het veldloopseizoen af in Wachtebeke voor Wacht e beke… het orgelpunt met de benjamins aflossing die een zeer knappe 6de plaats behaalden, daar zijn we terecht heel fier op! Uiteraard vergeten we ook alle andere deelnemers niet, proficiat voor de inzet en knappe prestaties.

Indoor:
Voor wie het in de winter te nat, koud of modderig is bestaat in de winter gelukkig de indoorhal. De oudere atleten trekken meestal naar Gent en krijgen daar naast gewone meetings ook een PK, Vlaams en Belgisch kampioenschap voor de kiezen. Vooral de cadetten en scholieren en junioren maken hier het mooie weer met verschillende persoonelijke en clubrecords, provinciale medailles en een Vlaamse medaille.
Een beetje in de vergeethoek maar zeker niet minder vermeldenswaardig zijn onze masters: ook zij lieten zich opmerken en dan voornamelijk in het laatste weekend met het provinciaal en Belgisch kampioenschap, ook hier vielen de clubrecords en podiumplaatsen op!
Tot slot mogen we hier zeker ook niet onze jeugdatleten vergeten. Zij treden meestal in actie in de sportschuur van Hoboken met de superkrack als regelmatigheidscriterium en het PK als hoogtepunten. Ook hier zagen we weer heel wat nieuwe persoonlijke records, clubrecords en podiumplaatsen. Op de finale van de superkrack werden de atleten nog in de bloemetjes gezet en mochten onze pupillen jongens een beker afhalen voor het team van het jaar.
Ook al deze atleten wensen we nog eens te bedanken voor hun inzet!

Als club zijn wij fier op alle atleten die zich wekelijks van hun beste kant tonen, zowel op training als op wedstrijd. Zonder onze atleten zouden de trainers werkloos en de club nutteloos zijn. We zijn dus heel blij dat jullie er altijd weer zijn om onze club te vullen met jullie enthousiasme en inzet.

We wensen voor het met rassenschrede naderende zomerseizoen opnieuw maanden vol hoogtepunten, momenten waar we met fierheid op terug zullen kijken zodat we opnieuw kunnen zeggen, beter dan dit kan echt niet meer!

bedankt