Google

Verslag BK cad/sch + est. juniores

Written on:september 7, 2016
Comments are closed

Op het BK cadetten en scholieren (gecombineerd met het BK estafette voor juniores) kwamen enkele SPBO-atleten in actie.

Het was cadet Arne Wauters die de debatten mocht openen. Voor de eerstejaars was het al een verrassing dat hij zich kon kwalificeren op de 300m horden. Hij klokte 47”80 en kon zijn persoonlijk record jammer genoeg niet verbeteren.
Scholier Jarne Van Buggenhout liep even later de 400m horden. Hij ging lang mee met de favorieten maar moest zich in de laatste 50m gewonnen geven en liep uiteindelijk 60”07.
Seizoensrevelatie Siemen Masure kwam op dag 1 in actie op de 100m. Hij stond als 27ste ingeschreven met 12”29 maar verbeterde zich, ondanks een matige start tot 12”22 en werd knap 18de.

Op dag twee was het uitkijken hoe Jarne zich zou herstellen voor zijn 110m horden. Als zestiende op de deelnemerslijsten had hij geen finaleambities maar tijdens de reeksen verbeterde hij zich wel fors van 15”97 tot 15”60. Hij werd uiteindelijk tiende en strandde op amper één tiende van een finale.
Siemen, traditioneel beter in de 200m, startte andermaal voorzichtig maar kon in de laatste 100m iedereen remonteren en won zijn reeks met 24”48. Deze reekswinst leverde hem een rechtstreeks finaleticket op en met de vierde tijd van alle deelnemers waren er zelfs extra ambities. Jammer genoeg was de stress iets te groot waardoor hij in die finale een valse start veroorzaakte en dus zesde werd. Nog steeds een zeer knap resultaat maar uiteraard jammer voor onze cadettenreus.
Jana Spiessens startte op de 1500m steeple en werd zesde in 5’59”51. Geen persoonlijk record voor de cadette maar wel opnieuw een hele ervaring.

Voor het eerst in jaren hebben we 4 (zelfs 5!) spurtende juniores meisjes en daarvan profiteerden we om een ploeg in te schrijven voor het BK estafetten. Lotte Philips, Lara Schaerlaeckens, Nikita Beelaerts en Olivia Van fraeyenhoven begonnen zonder al teveel verwachtingen aan de 4x800m maar startster Lotte gaf de stok zelfs als eerste af (in een officieuze 2’32). De andere loopsters deden hun best maar waren niet opgewassen tegen de typische halve fondloopsters van AVT en DAC maar werden wel knap derde in 11’18”79! Een bronzen medaille én een clubrecord! De 4x100m leek hen na hun clubrecord en provinciale titel van een week eerder beter te liggen. Lotte startte andermaal furieus en SPBO leek zelfs op weg naar een mogelijke zilveren medaille. Een stok die viel in de laatste aflossingszone gooide echter roet in het eten. Weg nieuw clubrecord maar onze meisjes reageerden alert genoeg om de stok nog op te pikken en alsnog te finishen. Opnieuw een bronzen medaille voor het viertal. Nooit eerder haalde een estafetteteam twee medailles op een BK.

P1290976