Google

Annulatie SPBO-veldloop van 23 januari

Written on:januari 7, 2022
Comments are closed

Hallo SPBO-atleten, ouders en sympathisanten,

na gesprekken met ondermeer het gemeentebestuur en de preventieadviseur van de gemeente hebben we gisterenavond de moeilijke maar logische beslissing moeten nemen om onze veldloop van 23 januari te annuleren. We hadden afgesproken om het overleg van donderdagnamiddag af te wachten en hoopten op nog enkele versoepelingen waardoor er organisatorisch meer mogelijk zou zijn. Vermits er geen wijzigingen werden aangekondigd aan de huidige Coronamaatregelen werd het onmogelijk om te organiseren… 
Domein Breeven is openbaar waardoor het opvolgen van alle coronaregels (dragen van mondmaskers, CST, voldoende afstand) amper controleerbaar is. Er zijn drie hoofdingangen en nog enkele zijingangen wat dus ook een probleem van medewerkers met zich mee zou brengen. We zouden een veelvoud aan helpers nodig hebben want per tijdsblok zouden er aan elke ingang minstens drie personen moeten staan (scannen CST, aanmelden, betaling inkom) en ook heel wat corona-agenten. Gezien de stijgende cijfers lijkt het ons ook niet opportuun om zo veel Spartanen op te roepen om  voor een kwalitatieve organisatie te zorgen. Publiek (en begeleidende trainers) zou trouwens niet toegelaten zijn.

Er is uiteraard ook een economische component al zouden we (zie bv. verlieslatende organisaties als de micromeetings die we eerder organiseerden voor onze atleten) daar nog mee hebben kunnen leven omdat we de atleet centraal proberen te zetten. Er zijn geen tenten toegelaten dus ook geen catering. De kantine zouden we niet kunnen gebruiken want die zou moeten dienen als prijzentafel. De voetbalkantine is dan weer wel noodzakelijk om het secretariaat te voorzien… Kortom veel uitgaven en door het gebrek aan ‘publiek’ ook minder inkomsten. 

We begrijpen dat iedereen (inclusief wijzelf) het liever anders had gezien maar vragen toch enig begrip. Laten we van de editie in 2023 dan maar een toporganisatie maken. 

Mvg,

Het SPBO-bestuur

Previous post:

Next post: