Google

Verslag veldloop Lebbeke

We kunnen het ons nog allemaal goed herinneren: Een parcours met geen enkel droog plekje, en een wind die ervoor zorgde dat de tent niet viel op te zetten… Vorig jaar was het geen weer om een hond door te jagen, maar dit jaar joegen we de atleten er met plezier door. Minder modder en koude, maar wel een pittig heuveltje dat nieuw was in het parcours.

De cross begon super met knalprestaties van alle benjamins. Dit jaar hebben we zowel een meisjes- als jongensploeg om deel te nemen aan het Belgisch en twee weken voor deze wedstrijd deed het dan ook deugd te zien dat de atleten hier klaar voor zijn. De jonge Ine Borry behaalde een mooie 8e plaats bij de eerstejaars benjamins. Tweedejaars meisjes Emilia Van Laere en Mirthe Bijl vielen beiden net buiten de top 10, ze werden heel knap 11e en 12e. Beide meisjes tonen heel het seizoen gewaagd te zijn aan elkaar. Bij de jongste benjamins jongens wist Thomas de overwinning te behalen. Ook Wout Degrande behaalde een mooi plaats, hij werd 13e. Yenten Van Den Bossche deed ook zijn best en werd 31e. Remco Hofmans behaalde bij de tweedejaars benjamins de tweede plaats. Zo hadden we bij beide reeksen van de jongens een atleet op het podium.

Bij de 1e jaars miniemen meisjes werd Danaë De Cock 10e. Caroline Dupuis kende een zeer goede start maar moest nadien enkele plaatsen prijsgeven bij het doorgaan van de lussen in het parcours. Ze werd 18e. De eerstejaars miniemen heren liepen met vijf in dezelfde reeks waarbij in de eerste meters duidelijk werd dat dit ook een mooi onderling duel ging worden. Een kleine wedstrijd in de wedstrijd dus. Michel Masure kwam als eerste spartaan knap als 12e aan, meteen gevolgd door Jarne Van Buggenhout. Thomas Buelens finishte zonder andere spartanen rond hem, hij werd 18e. Brent Suykens (23e) wist een kloof te maken op Frederic Jacquet (24e) hoewel deze in de eindspurt nog dichterbij kwam. Brent Suykens ging achteraf naar het Rode Kruis met pijn aan de voet.

Bij de cadetten meisjes werd Lissa Van Lent 2e en mocht dus de zilveren medaille ontvangen. Bij de scholieren dames werd Jessy Hofmans 7e. Bert Deprez werd 24e bij de scholieren mannen en ook Stijn De Gang nam deel in Lebbeke. Bij de juniors heren behaalde Jeroen van de Voorde de derde plaats. Jeroen Laureys eindigde in de top 10, hij werd 9e. Dieter De Gang werd 15e en Nick De Gang 17e. Bij de masters dames werd Nancy D’Hont knap 14e en ook Maria Moens behaalde een mooie plaats, zij werd 16e. Bij de masters heren behaalde Koen Spiessens de top 10 (9e), Erwin Van Buggenhout werd 33e, Pierre Van Assche 44e, Eddy Diels 65e en Eddy Gosele 67e. Hopelijk kunnen er ook op het Belgisch Kampioenschap zo’n mooie prestaties genoteerd worden! Allemaal veel succes! En nadien een welverdiende winterstop!

 

Verslag geschreven door: Sigrid Pauwels

 

Foto’s van de veldloop in Lebbeke kan men vinden onder fotoalbum.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *