Google

Verslag Provinciaal Kampioenschap veldlopen Booischot

Na de cross te Bornem, vond het Provinciaal Kampioenschap plaats te Booischot. Het parcours dat op een paardenrenbaan ligt, werd vooral bemoeilijkt door de stevige wind wat voor de deelnemers zeker zou meespelen in het indelen van de wedstrijd. De plakkerige grond werd ook bij de jeugdcategorieën al opgemerkt. Bij het starten vielen enkele kinderen op de baan.

Bij de benjamins misten we bij deze wedstrijd enkele vaste waarden. Enkel Remco Hofmans was er om onze kleuren te verdedigen. Hij deed dit met verve. Ondanks een terugslag in de laatste meters, werd hij knap derde. De eerste medaille van die dag was dan ook binnen.

Bij de pupillen was het eerst de beurt aan eerstejaars meisjes. De twee Jana’s (Spiessens en Van Lent) liepen elk een goede wedstrijd. Jana Van Lent miste net het podium, ze werd vierde en Jana Spiessens werd 15e. Bij de tweedejaars meisjes bemachtigde Léonie Lahey de gouden medaille, in navolging van haar gouden provinciale medaille in het laatste zomerseizoen. Maaike Vermeiren werd 6e en Laura Peeters werd 42e. Bij de pupillen heren stond Branco Spiessens weer paraat. Hij werd 48e.

Bij de miniemen dames kwam Danaë De Cock aan de start en werd 15e, ondanks de last van zenuwen. Bij de miniemen heren waren er bij de eerstejaars twee deelnemers aan de start: Jarne Van Buggenhout (15e) en Brent Suykens (20e). Beiden hadden een snelle start maar kenden – gelukkig – geen grote weerslag hiervan in de wedstrijd. Miniem Anouk Van Buggenhout kampt met een blessure, maar samen met Nele – zus van pupil Laura – kwam zij mee supporteren.

Bij de eerstejaars cadetten dames won Lissa Van Lent haar reeks. Bij de scholieren dames werd Jessy Hofmans net vierde. Zij meldde achteraf niet teleurgesteld te zijn dat ze net niet op het podium stond, maar dat ze heel tevreden was met de mooie plaats. Bij de scholieren heren werd Bert Deprez 12e. Ook Stijn De Gang liep bij de scholieren heren, hij werd 16e. Eline De Smedt werd knap 6e bij de junioren dames. Bij de junioren heren eindigde Jeroen Van De Voorde binnen de top 10, hij werd 9e. Jeroen haalde ongeveer een maand eerder de bronzen medaille op de 800, op het PK indoor. Die andere Jeroen, Jeroen Laureys werd in deze reeks 14e. Ook Dieter de Gang kwam in deze reeks in actie, hij werd 20e en broer Nick De Gang werd 23e. Bij de masters heren, werd Koen Spiessens 4e, en 3e bij de categorie M35. Net als Jeroen had hij ook eerder op het seizoen een provinciale medaille bemachtigd op het PK indoor. Koen had ondertussen al kilometers in de benen, maar dan met de auto. Hij had een keer naar Bornem teruggereden, om zijn kinderen naar huis te brengen. Dirk Polfliet werd 35e bij de masters. Na zijn zoon Brent bij de jeugdcategorieën, dook ook Patrick Suykens in het veld. Nog bij de masters was trainer Luc Pauwels wel ingeschreven, maar hij voelde zich niet zo lekker en besloot zijn kaartje voor de wedstrijd af te geven. Bij de M50+ werd Stein Michiels 15e. Van Assche Pierre werd 17e en won ook in de categorie M65+, hij behaalde ook op het PK indoor een provinciale medaille. Ook Eddy Gosele trok in deze reeks zijn loopschoenen aan. Als laatste waren dan de masters dames aan de beurt. Nancy D’Hont werd 25e; Maria Moens werd 30e en mocht tegelijk het podium op als derde bij de categorie M55.

 

Verslag geschreven door: Sigrid Pauwels

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *