Google

Verslag veldloop Hamme

Een mooie winterdag, niet te koud en op tijd een deugddoende dosis zon, lokten heel wat sportievelingen naar de cross te Hamme. Er werden heel wat mooie prestaties neergezet door de SPBO-atleten, dat belooft dus voor de cross op eigen terrein volgende zondag.
Laura Van den Brande startte in de eerste reeks, ze gaf zich volledig om een mooie zevende plaats te veroveren. De benjamin meisjes in de tweede reeks schoten als een pijl uit een boog het zware parcours in. Zowel Emilia als Mirthe hielden een tijdje stand in de kopgroep, uiteindelijk kwamen ze aan als 12e en 18e. Bij de jongens stond Thomas Borry (foto) voor het eerst aan de start van een veldloop, hij slaagde er al direct in een podiumplaats te veroveren met zijn tweede plaats. In dezelfde reeks eindigde de één jaar jongere Wout Degrande als 8e.

Bij de eerste reeks pupillen meisjes werd Jana Spiessens knap vijfde. Broer Branco werd 22e in de eerste jongensreeks van de pupillen. Laura Peeters die een dag eerder een mooie verspringprestatie leverde eindigde in de tweede meisjesreeks als 23e. In de laatste pupillenreeks deed Jonas Buelens zijn best en werd 29e.
Ook miniemen ontbraken niet op het appél. Caroline liep met gemak het zware parcours en werd, ondanks het verlies van een spike, 17e. In de volgende reeks kwamen nieuwkomer Olivia en de ervaren Anouk na elkaar over de eindstreep, ze werden 19e en 20e. Tussen het ruime deelnemersveld met 42 atleten deden de eerstejaars miniemen jongens het heel goed : Jarne 17e, Brent 23e (rechts op foto) en Thomas Buelens 28e (links op foto), Hannes mocht voor SPBO de miniemenreeksen afsluiten, ondanks enige spijsverteringsproblemen werd hij 23e.

Spijtig genoeg geen cadetten in actie voor onze club maar gelukkig waren de scholieren er wel. Jessy werd mooi 9e en clubgenootje Phebe werd 17e in dezelfde reeks. Bij de jongens werd Bert Deprez 15e. (scholieren foto)
Bij de dames JSM gaf master Nancy nog steeds blijk van een goede vorm, ze werd 32e, junior Anneke ging tot het uiterste om als 36e aan te komen, de verkouden master
Maria kwam als 38e aan.

Bij de heren JSM werd Koen mooi 10e. Voor SPBO deze keer geen juniors heren aan de start maar naar goede gewoonte wel nog heel wat masters : Erwin 40e, Stein en Pierre grotendeels samen onderweg 48e en 49e, Luc 59e, Patrick 73e en Eddy Gosselé 75e. Eddy Diels kon na een kleine ingreep (nog) niet in actie komen maar was samen met zijn echtgenote wel present als supporter en fotograaf, tof !
In de laatste reeks kwam Tommy Van Weverberg(foto onder) knap als 9e aan, dit onder goedkeurende blikken van vrouw, kinderen en schoonvader/trainer Danny. De nasleep van een knieblessure liet Bralt besluiten uit de wedstrijd de stappen. Hopelijk zien we hem gauw terug aan de slag.

 

Verslag geschreven door: Sigrid Pauwels