Google

Verslag Provinciaal Kampioenschap indoor Gent

Zaterdag 8 januari en nog voor het ochtendlicht de nacht zou doorbreken waren enkele spurters al op weg naar het walhalla voor de indooratleten namelijk de topsporthal te Gent! Met 9 waren ze en aangevuld met nog 3 afstandslopers vormden ze de 12-koppige spartaanse selectie. Ondanks de gebrekkige voorbereiding na de examens en de overvloedige sneeuw zou iedereen zich toch van zijn beste kant laten zien.
Klokslag 10u, en met een half uur vertraging, gingen de cadetten meisjes van start met hun 60m. Onze drie eerstejaars namen allen deel aan dit Koninginnenummer. Lotte Philips (ook Lotte 2 genoemd) was de eerste die in actie kwam. Na een goeie start klokte ze uiteindelijk 9”32 en behaalde in haar eerste meeting van het seizoen meteen een persoonlijk record. In de race erna namen Lotte Van den Mooter (Lotte 1) en Joyce Vermeiren het tegen elkaar op. Joyce trok aan het langste eind en finishte in 9”13, exact 2 honderdsten sneller dan Lotte. Ook Joyce liep nooit eerder sneller. Lotte 1 kende een hectisch begin van de dag want op het moment dat ze de 60 moest lopen was ook haar hoogspringcompetitie al begonnen. Geen ideale voorbereiding dus maar Lotte ging wel over 1m35.

Er waren vijf reeksen bij de scholieren maar opnieuw bracht het toeval (of het lot) onze twee spartaanse meisjes bij elkaar. Lise Verbruggen, die op voorhand hoopte op finale, werd tweede in 8”49. Haar één jaar jongere spurtgenote Johanna Lamberechts flitste in haar eerste indoorwedstrijd ooit meteen uit de blokken en wist een Duffelse atlete achter zich te houden. Johanna kreeg 9”49 achter haar naam. Voor Lise was haar eerste doel al bereikt want met de zevende tijd plaatste ze zich voor de scholierenfinale.
Bij de heren enkel Senior Sven Laisnez op het kortste sprintnummer. Sven mistrapte zich vlak na de start een beetje maar liep uiteindelijk nog een zeer mooie 7”66.

In de finale van de 60m bij de scholieren deed Lise nog een plaatsje beter dan in de reeksen en met haar 8”37 werd ze uiteindelijk zesde en zelfs vierde van de provincie!
Op het middaguur was het dan de beurt aan Anneke Pauwels. Sinds kort trainster bij de benjamins maar een PK indoor zou ze zeker niet laten schieten. Anneke, die nu junior is, kwam in actie met de kogel. Ze behaalde verrassend genoeg brons en stootte de kogel 7m 30. Op de bronzen medaille zou ze iets meer dan vijf uur moeten wachten…

Op de 200m mocht Joyce meteen in de eerste reeks aandraven. Ze vertrok voluit en viel niet echt stil. Ze zette een mooie 30”54 neer. Ook Johanna mocht als eerste van haar leeftijdscategorie lopen. Ondanks haar zenuwen voor haar eerste 200m ooit liep ze een prachtige wedstrijd en liet 31”99 noteren. Lise, met iets meer ambitie gestart, finishte na 27”65 en vestigde daarmee een nieuw clubrecord!

Twee senioren op de baanronde want ook Sarah Peersman tekende present. Sarah, die onder de 30 seconden wou lopen, haalde uiteindelijk 29”72 en blikte tevreden terug op haar wedstrijd. Ook Sven zette een mooi resultaat neer want hij kwam als tweede over de meet in zijn reeks na 24”38, eveneens een clubrecord.
Johan Permentier, de trotse en gelukkige trainer, koos voor het avondprogramma. Eerst kwam hij in actie op de 60m horden. Zijn 10”25 was amper 2 honderdsten trager dan zijn eigen clubrecord. Op het hoogspringen ging alles ontzettend vlot tot 1m60 maar daarna stokte het. Johan werd vierde Antwerpenaar. Lotte 2 koos voor een ander springnummer en sprong 3m91 ver en ook dat is een clubrecord.
De afstandlopers kwamen als laatste in actie. Koen Spiessens koos voor de ietwat ongewone dubbel 400m-800m. Op de 400m finishte hij in 1’03”55 en op de 800m won hij zijn reeks in 2’19”64! Pierre was ook van de partij en behaalde de provinciale titel bij de 65+-ers. Zijn tijd was 2’43”57! Ook junior Jeroen Van De Voorde behaalde een medaille. Voor hem was er na zijn 2’06”50 een zilveren medaille weggelegd.
We zouden het bijna vergeten maar de meeting werd in goeie banen geleid door onze eigen Erik Borms en Britta Vincke. En uiteraard waren er ook nog enkele supporters. Zo kwam scholiere Sofie De keersmaecker al eens een kijkje nemen om volgende keer zelf deel te nemen. Nog 52 weken en we staan er allemaal weer.

 

Verslag geschreven door: Sigrid Pauwels