Google

Verslag meeting Duffel

De eerste wedstrijd van het seizoen start zoals gewoonlijk in Duffel. Dit jaar hoopten we vooral dat de wedstrijd niet urenlang zou uitlopen. De eerste wedstrijd die op het programma stond is de aflossing. Bij de benjamins hadden we geen ploegen. Bij de pupillen konden we 2 ploegen opstellen. De meisjes mochten de spits afbijten en ze deden dit met succes. Onverwacht haalden ze een mooie 3de plaats. Aan de jongens dan om even goed te doen. Dat gebeurde ook, eveneens knap 3de met een verbetering van hun tijd op de BVVL met ongeveer 2 seconden.

Als 2e nummer stond de 60m op het programma, heel wat sparta atleten aan de start. Te beginnen met de benjamins. Een pimeur van Laura Van Den Brande, ze liep een mooie wedstrijd voor de eerste keer. Ook Jana Spiessens liep deze wedstrijd en werd knap 7de! Bij de jongens stonden Branko Spiessens en Pieter-Jan Rubbens aan de start. Branko viel maar net naast het podium en Pieter-Jan legde dan weer beslag op de 11de plaats. Bij de pupillen een hele delegatie Leonie Lahey greep ook maar net naast een medaille, Emma Massaer, Maaike Vermeiren en Laura Peeters volgden haar op kort afstand en haalden dus ook mooie ereplaatsen.

Bij de pupillen jongens was het uitkijken naar de prestatie van Lander Huygens. Nog maar aan zijn 2de atletiekjaar bezig maar gooit toch al grote ogen bij de tegenstand. Hij loopt nog zonder spikes en de startblok ligt hem voorlopig ook nog niet maar loopt iedereen toch naar huis en wordt zeer knap 3de in een tijd van 8,89 seconden. Uiteraard mogen ook de knappe tijden van onze andere pupillen niet vergeten worden. Michel Masure, Jarne Van buggenhout, Brent Suykens en Ward De Taeye lieten zich ook opmerken met mooie ereplaatsen. Brent werd in het Kogelstoten ook nog 8e met 7.86m.

In het discuswerpen weer medaillesucces bij de miniemen meisjes. Nele Peeters gooide de discus liefst 27,17m ver en verpulverde daarmee niet alleen haar persoonlijk record met 5m ze won ook goud met een straatlengte voorsprong op de anderen! Verder nam de nog maar net van longontsteking herstelde Anouk Van Buggenhout voor het eerst deel aan deze discipline en ze deed dit heel goed. Een medaille zat er niet in maar ze haalde wel een knappe 11e plaats.

In het verspringen bij de benjamin jongens liet Branko zijn kunsten nog eens zien met een 6de plaats en ook Pieter-Jan deed het heel goed met een 26ste plaats op 43 deelnemers. Ook bij de meisjes 2 deelneemsters van Sparta: Jana Van lent en Laura Van Den Brande, zij moesten deze proef in de gietende regen afleggen maar ze deden het toch heel goed met een 19de en 28ste op 38 deelneemsters. We zagen ook heel tevreden gezichtjes achteraf ondanks de regen. Hoogspringen pupillen dan. Laura Peeters en Brent Suykens verdedigen de Spartaanse eer. Laura was een beetje ongelukkig dat de aanvangshoogte 90cm was maar ze raakte hier toch over en was toch nog heel blij. Brent kreeg aan natte, gladde piste voorgeschoteld, geen goede omstandigheden voor een topprestatie dus maar toch sprong hij 1,25m, slechts 5cm van zijn beste en een knappe 5de plaats. De loopnummers waren ondertussen al in de war geraakt en er werd gestart met de 1000m voor pupillen meisjes. Leonie won de wedstrijd in een heel knappe tijd: 3’35”00, Danaë De Cock perste er een enorme sprint uit, liep nog 2 meisjes voorbij maar kon net geen 2de worden. De derde plaats slecht 2 seconden achter Leonie was uiteraard ook zeer knap.

Iets verder in de wedstrijd haalden Maaike (9e) en Laura (16de) in diezelfde reeks nog mooie plaatsen. Bij de 600m benjamins liep Jana Spiessens heel erg knap naar een 4de plaats! Ook Laura ging aan dit nummer deelnemen en in de 2de reeks was ze ook heel erg goed gestart maar na 100m werd ze aangelopen door een andere deelneemster en eindigde haar wedstrijd jammer genoeg vroegtijdig. We mogen toch heel fier zijn op deze flinke meid die een hele middag het beste van zichzelf heeft gegeven. In het kogelstoten bij de pupillen meisjes nog maar eens medaillesucces. Zowel zilver als brons was voor Sparta: Emma kon Laura met 10cm achter zich houden en won dus het zilver met 6,35m en Laura kreeg de bronzen plak met 6,25m. In diezelfde wedstrijd werd Danaë nog 11e. Ten slotte nog 2 wedstrijden 1000m pupillen jongens en 1000m miniemen meisjes.

Bij de jongens waren de ogen gericht op Michel maar een podium zat er net niet in. Weer een 4de plaats voor Sparta, Ward liep net achter Michel naar een knappe 6de plaats in diezelfde reeks. In totaal werd hij 7de. Bij de miniemen meisjes moest Lissa Van lent een hele middag wachten maar zij liet zich niet uit haar lood slaan en haalde voor de club een 3de gouden medaille binnen. 3’17”31 was een heel mooie tijd om deze meeting mee af te sluiten. De eerste wedstrijd van het seizoen mag een groot succes genoemd worden. Een dikke proficiat aan al onze atleetjes voor hun inzet!

Verslag geschreven door: Liesl Van Barel