Google

Verslag Provinciaal kampioenschap outdoor AC

De laatste jaren was de provinciale medailleoogst iets minder voor onze atletiekclub maar nu knoopt SPBO weer aan met het verleden. In het zonnigste PK ooit konden onze Spartanen liefst acht podiumplaatsen bemachtigen en zelfs beslag leggen op twee provinciale titels. Na de tweedaagse in Brasschaat en Herentals kunnen de Bornemse atleten het nieuwe zomerseizoen met vertrouwen tegemoet gaan!
De eerste SPBO-atleet die van start ging was cadet Rik De Bleser. In zijn eerste PK, en de nodige stress, was hij slechts matig tevreden met zijn 11m53 (en bijbehorende 5de plaats) in het kogelstoten. Hij spoelde zijn teleurstelling echter vrijwel meteen door met een knappe zilveren medaille in het discuswerpen. Zijn 37m90 (minder dan een meter van de winnaar) is trouwens een nieuw persoonlijk record. Rik was nog maar net van het podium af toen een nieuwe spartaan zijn plaatsje alweer innam. Wito Buytaert, scholier, werd eveneens tweede na een worp van 36m54. Sprinttrainer Johan Permentier had ondertussen zijn 100m er al opzitten. Hij toonde zich tevreden met zijn 12”75 en dat met lichte tegenwind en zonder specifieke training.
Bij het begin van het namiddagprogramma stond de hoogspringcompetitie voor seniors heren op het programma. Twee Spartanen, Jasper Segers en Johan, namen deel en niet zonder succes. Johan ging over 1m60 en Jasper verraste met een bronzen 1m75. Hilarisch moment toen Jasper met zijn voet door zijn spikes ging en verder moest op Johans spikes. Voor deze spikes betekende 1m75 alvast een nieuw record  En Jasper werd dan weer beloond met een bronzen plak. Bij de dames stond er zelfs een zusterduel gepland. Hannah en Eva Van Puyvelde gingen in het speerwerpen allebei op zoek naar een titel en verdeelden de twee eerste plaatsen netjes onder elkaar. Hannah won met 37m35 en de licht geblesseerde Eva behaalde zilver met haar 34m82. En ook de laatste Bornemse atlete van de dag werd provinciaal kampioene! Cadet Lissa Van Lent sprintte iedereen er af op de 1500m om knap in 4’53”41 (8 seconden voor op de overige podiumplaatsen) te finishen. Na enkele minuutjes op de grond te hebben gelegen had ze weer voldoende energie om haar medaille en bijbehorende provinciale plakje in ontvangst te gaan nemen.
Dag twee begon zoals dag één was geëindigd namelijk met een nieuwe medaille. Eerstejaars cadet Nele Peeters moest enkel twee atleten voor zich dulden met de kogel. Haar 9m60 leverde haar in elk geval brons op. In het discuswerpen behaalde ze de vierde, of meest ondankbare, plaats met 26m90. Hoogspringster Lotte Van den Mooter ging, bij de cadetten, nog vlot over 1m35 maar raakte dan een beetje zenuwachtig omdat ze naar de start van de 100m moest. Het bleef uiteindelijk bij 1m35 en haar 100m legde ze af in 14”99 en dat ondanks een opspelende knieblessure en een stevige tegenwind. Lotte Philips kwam iets vlotter uit de startblok en klokte een mooie 14”62. Lotte 2 zou even later ook starten op de 200m en liet een nieuw persoonlijk record (30”36) noteren! Joyce Vermeiren, eveneens een cadet die de dubbelde op de klassieke sprintnummers, stuntte door de 100m onder de 14 seconden af te leggen. Haar nieuwe besttijd is 13”98. En ook op de dubbele afstand toonde ze zich van haar beste zijde want haar 29”04 is eveneens een nieuw record! Trainer Johan zag dat het goed was. Johan zelf, zowaar de veteraan van de SPBO-delegatie, had eerder al de 400m horden gelopen in functie van de interclub. De eerste acht hordes waren goed maar dan ging het figuurlijke licht uit en hij finishte in 65”06. Op de 110m horden werd hij vijfde in 18”96. Sarah Peersman en Britt Colliers, de twee seniores dames op de spurt, liepen in dezelfde reeks 200m. Britt kende een iets vlottere start en won het onderlinge duel nipt in een mooie 29”54. Sarah, al met haar gedachten bij de interclub, klokte 29”62. De achtste en laatste medaille kwam opnieuw op naam van Jasper. In het speerwerpen landde zijn speer 45m11 ver en dat was goed voor zilver. Ook deze prestatie is hoopvol ifv de interclub heren! Zijn poulain, cadet Sebastiaan Kockelberg, die ook voor het eerst deelnam aan het PK, haalde knap de finale met de speer. Uiteindelijk werd hij achtste met 33m88. Dorien Van Gool en Hannah steden nog tegen elkaar met de discus. Dorien haalde 32m46 oftewel een zevende plaats. Hannah eindigde nog drie plaatsen hoger met haar 36m11, zo’n 40cm te weinig voor brons. In het kogelstoten wou ze absoluut over de 10m stoten en dat lukte haar perfect met 10m01!
SPBO dus terug op de atletiekkaart en een paar jongeren die de stap naar de ‘grote jongens’ echt hebben verteerd. Dat belooft alvast voor de toekomst!