Google

Update Corona 2/5/2020

Written on:mei 7, 2020
Comments are closed

Beste Spartaan,

samen met u kijken wij elke week uit naar mogelijk nieuwe richtlijnen die gepubliceerd worden in deze onzekere Coronatijd. Als atletiekclub zijn wij afhankelijk van zowel de nationale overheid, de gemeente Bornem en onze sportfederatie, de Vlaamse atletiekliga. Toen er aangekondigd werd dat er vanaf 4 mei een zekere versoepeling zou komen én atletiek genoemd werd als één van de sporten die mogelijk terug in clubverband kon beoefend worden keken wij dan ook reikhalzend uit naar wat wij als club al konden/mochten doen.

Als versoepeling werd aangekondigd dat er voortaan met 3 personen in plaats van 2 mocht gesport worden (weliswaar met het naleven van de gekende voorzorgsmaatregelen). Een trainer mag aanwezig zijn zolang hij/zij deel uitmaakt van het drietal en zo lang iedereen zijn/haar eigen materiaal gebruikt en ontsmet. Het is dus evident dat groepstrainingen momenteel nog niet aan de orde zijn. De jeugd (tot en met miniem) kunnen we dus jammer genoeg nog niet georganiseerd aan het werk zetten.

De club zal ondertussen proberen om ontsmettingsgel, ontsmettingsspray en handschoenen aan te schaffen om een eerste fase van de heropstart voor te bereiden. Indien dat in orde is kunnen cad+ atleten in afspraak met hun trainer eventueel terug gebruik maken van enkele trainingsmaterialen (uiteraard in groepjes van maximum 3 telkens dezelfde personen). Let op, de kantine en de douches mogen absoluut nog niet geopend worden momenteel.

Wij wachten ondertussen de richtlijnen voor 18 mei (mogelijk opnieuw versoepeling tot grotere groepjes atleten die samen mogen trainen) af en hopen dan onze werking verder op te starten. Tot dan vragen we iedereen geduld te blijven uitoefenen en de richtlijnen van de overheid te volgen. Maar uiteraard blijven we allemaal in beweging  Vraag voor deze lichaamsbeweging ook gerust advies aan je trainer.

Kom op Spartanen…nog even doorbijten en dan zien we elkaar weer!
Wil je de richtlijnen van de VAL nalezen? Dat kan hier: https://www.atletiek.be/…/corona-update-algemene-principes-…

Groetjes,

Het SPBO-bestuur